Foto: Red Bull Content Pool

Ogier överlägsen i rally-VM

Sébastien Ogier fortsätter att dominera rally-VM. Den regerande världsmästaren vann den franska deltävlingen, vilken avgjordes på Korsika. Det var hans tredje seger av fyra möjliga i år.

Ogier satte upp tempot direkt och vann tre av första dagens fyra sträckor. Han tog en ledning han aldrig skulle släppa. Tvåa i mål blev Ott Tanak i Toyota Yaris. En placering Esapekka Lampi, även han Toyota, höll när han fick punktering och föll bakåt i listan. Han slutade sexa efter att ha vunnit den sista sträckan, så kallad Power Stage, och fick därmed fem poäng extra som bonus.

Thierry Neuville blev trea i en Hyundai i20 vilket innebar att det var tre olika bilmärken representerade på prispallen.

Elfyn Evans, Ford, blev femma men roligast i bilen hade nog Petter Solbergs gamla kartläsare Phil Mills som åkte sin första tävling på åtta år. Han hoppade in som ersättare för skadade Dan Barritt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!