Ola Nilsson helgens man på Red Bull Ring!

Det var många svenskar i aktion på österrikiska Red Bull Ring i helgen. Och framgångsrikast av dem alla var Ola Nilsson i VW Scirocco Cup R med två segrar!

Huvudklassen  i Österrike var förstås DTM där det blev ett spännande lopp med många  bra fighter. Mattias Ekström var på g med en tredjeplats på gridden men  fick lite stryk i den inledande avdelningen och hamnade fyra. En  placering han höll i mål och var ytterst nära att passera Gary Paffetts  Mercedes på de avslutande varven. Ekströms Audikompis Edoardo Mortara  vann tävlingen efter att ha legat i topp från start, dock inte helt  ouppvaktad. Audis första DTM-seger i år. Likväl var det Mortaras första  DTM-seger. Mattias Ekström ligger tvåa otalt i mästerskapet.

För  Sverige var det dock Ola Nilsson som gladde främst med två segrar i VW  Scirocco Cup R. Den första helt överlägsen, nummer två lite tightare,  men först över mållinjen och total ledning i mästerskapet. Rasmus Mårthen höll sig bland de tio bästa i båda loppen, Mikaela Åhlin-Kottulinsky lite längre ner.

I  Euroserien för Formel 3 blev det en nattsvart helg för Felix  Rosenqvist. Nia och brutet i loppen på lördagen. Solklar tjuvstart från  pole position i söndagens lopp vilket gav straff och han slutade elva. Roligare  dock för ”halvsvensken” Tom Blomqvist som börjar komma igång i serien.  Tog sin första podiumplats på lördagen genom att bli trea.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!