060512_olsbergs

Olsbergs lägger ner rallyverksamheten!

Team Olsbergs, som drivit Thomas Rådström, Daniel Carlsson och Tobias Johansson lägger ner all verksamhett vad gäller rally. Nu är det bara STCC och rallycross som gäller.

Olsbergs, med Göran Henriksson i ledning, satsar nu alla sina medel på STCC och rallycross. Sedan tidiare är det känt att de samarbetar med Flash Engineering i STCC men nu är de även med i Volvos satsning i STCC, Polestar Racing. Det senare är dock mera för att Volvo använder sig av den hydraulteknik Olsbergs erbjuder i lastbilsverksamheten enligt Henrikssson. Olsbergs är hursom en av de största sponsorerna i svensk motorsport. Budgeten för Olsbergs i Flash Engineering står säkerligen för en tredjedel av de femton miljoner som satsas per år. Thomas Rådström kör hela SM och så många EM-tävlingar som hinns med i sin Hyundai rallycross-bil. Rallybilarna, två Subaru S10 och en Toyota Corolla WRC får vila tills vidare. Först ska de dock gå South Swedish Rally med Thomas Rådström (Subaru) och Tobias Johansson (Toyota). Deta rally avgörs i helgen. Sedan får vi se, Göran Henriksson har ändrat sig förr och det är inte omöjligt att vi får se några talangfulla juniorer i dessa bilar framöver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!