060504_stcc_olsberg

Olsbergs satsar på banracing

Det svenska bolaget Olsbergs slår ett nytt slag för svensk motorsport. I år handlar det om en storsatsning på racing och kungaklassen STCC tillsammans med toppteamet Flash Engineering.

Efter att ha varit det enda svenska team som framgångsrikt tävlat i rally VM, senast med en femteplats i Svenska Rallyt, väljer nu Olsbergs att ladda om. I år är siktet inställt på racing och svenska kungaklassen STCC. 

- Vi vill alltid tävla på mycket hög teknisk nivå med hårt motstånd och allt det har rally VM gett oss. Med tanke på den utveckling som STCC haft finns nu den utmaningen på hemmaplan och det passar team Olsbergs, säger Göran Henriksson, ägare av Olsbergs. 

Få bolag har satsat lika stort och långsiktigt på motorsport som Olsbergs. Rally VM 2005 var en rejäl utmaning som gav teamet värdefulla erfarenheter. Nu går Olsbergs vidare inom motorsporten och viktar över till banracing och STCC. 

- Ska man vinna stort gäller det att satsa stort och med Flash Engineering har vi hittat en partner där vi är övertygade om att vi kan fortsätta det positiva arbete på motorsport som vi påbörjat, säger Henriksson. 

Nyligen presenterade Flash Engineering en ny partner till sitt team, Posten satsat stort på motorsport och gick in på team och arrangörsnivå. Nu, två veckor senare tecknas nytt stort avtal med Olsbergs och teamägaren Jan ”Flash” Nilsson välkomnar sin nya samarbetspartner med öppna armar. 

- Jag har stor respekt för att driva ett team i VM och Göran kommer att bli en stor tillgång i uppbygnaden av Flash Engineering med all sin erfarenhet av att driva ett VM-team. Den här satsningen har utvecklat sig till att bli något som jag i mina vildaste fantasier aldrig kunnat drömma om. Vi står väl rustade för kommande fem års period, säger ”Flash”. 

Den här säsongen har vi två stora utmaningar framför oss. Janne ”Flash” i STCC och Thomas Rådström i Rallycross. 

- Jag gillar utmaningar och ser fram emot premiärerna, säger Henriksson och avslutar: 

- När det gäller STCC och Rally VM så ska man ha en sak klart för sig, det känns inte lättare att vinna SM än VM.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!