070531_omv_carlsson

OMV-teamet ersätter inte Daniel Carlsson i Akropolis-rallyt

Efter att Daniel Carlsson blivit utesluten från rally-VM resten av 2007 hade hans team, OMV Kronos Racing, möjlighet att erätta Carlsson i det grekiska rallyt nu till helgen, men teamet startar bara med en bil.

Det var i förra VM-rallyt (Sardinien) som Säffleföraren Daniel Carlsson bara körde över startrampen för att sedan bryta. Detta gillande inte FIA utan uteslöt Carlsson, men inte för detta utan med motiveringen att han inte körde träningen och uppträtt osportsligt. Någon dag senare kom beskedet att Daniel uteslutits från hela VM-serien.

Vad Carlsson ska göra resten av säsongen är oklart. På hans hemsida är det fortfarande det redan avverkade Rally Sardinien som är aktuellt. Men han har i intervjuer nämnt att köra IRC, en konkurrerande serie till VM med mindre trimmade bilar. Hans förre stallchef Marc van Dalen hävdar dock i intervjuer att Daniel Carlsson har slut på sponsorpengar. Tanken var att Daniel skulle köra minst sex VM-tävlingar för teamet. Varje tävling kostar enligt uppgift minst 2 miljoner kronor i en WRC-bil.

Startar i Acropolisrallyt gör emellertid Patrik Flodin i den något billigare Grupp N-klassen och nu är det dags att börja samla poäng om han ska kunna slåss om VM-guldet. 

För PG Andersson och Patrik Sandell är det vila. Den grekiska tävlingen ingår inte i juniormästerskapet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!