Foto: STCC - Daniel Ahlgren

Östersund Airport Race ansöker om rekonstruktion igen

Östersund Airport Race har ansökt om rekonstruktion igen efter att ha gjort en förlust på 1,9 miljoner kronor efter årets STCC-helg.

– Vi trodde att STCC skulle ha större dragningskraft. Samtidigt är  kostnaden totalt väldigt stor för att anordna en tävling över två dagar.  Vi tog ned kostnaderna väsentligt från 2012, men det räckte fortfarande  inte, säger Olle Martinelle från företagets styrelse till op.se.

Eventet hade 15 000 åskådare 2012, med en förlust på  5,6 miljoner kronor, och 8 500 åskådare i år med en förlust på 1,9  miljoner kronor.

– Klart att det är ett stort nederlag att  komma i en sådan situation igen. Vi trodde att vi skulle få till det  bättre med ett nytt evenemang, men det är inte lätt med alla kostnader,  säger Martinelle.

Företaget har ansökt om rekonstruktion hos  Tingsrätten, precis som förra året, och hoppas på att få det godkänt för  att göra ett nytt försök 2014.

– Vi hoppas förstås på det. Vi  tycker att det är ett spännande evenemang, där vi fått mycket feedback  från teamen, publiken och sponsorer. Därför är vi taggade att försöka  igen, säger Martinelle.

Det är många svenska racingbanor i problem inför  2014 med Tierp Arena i konkurs, Anderstorp som har ställt in all racing  på grund av en dispyt över ljud och Karlskoga som inte kommer vara en  del av STCC-kalendern nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!