060821_flodin

Otroligt jämnt i grupp N - Flodin tvåa

Patrik Flodin, bästa förare från Finnkampen, åkte över till Finland för att tvåla till motståndet från öst igen i Grupp N. Det blev en osannolikt tät kamp med finländaren Anton Alén hela vägen in över mållinjen.

Det var tätt hela helgen mellan Flodin och Alén. Efter första dagen skiljdes de bara av 0,7 sekunder. Under dag två skiftade de mellan första- och andraplatsen många gånger. Flodin drabbades olyckligt av punktering och ett felaktigt vägbyte gjorde att han och kartläsaren Maria Andersson tappar men går ändå i mål drygt tio sekunders efter Alén.

Tredje dagen jagade Flodin som en tokig och satsade verkligen allt. Mycket bra tider blev det men i en snabb vänster som direkt efteråt sticker till höger fick inte Flodin med sig bilen ordentligt och åkte av. Publiken fick snabbt upp han på vägen igen men Aléns försprång var nu ointagligt. De är dock långt före resten av fältet och kan lugnt ta bilen i mål på sista sträckan, 50 sekunder efter Alén men över sex minuter före nästa bil.

En andraplats för en tappert kämpande Patrik Flodin som var besviken men ändå nöjd eftersom han inte förlorade någon placering på attacken som slutade i diket.

FOTO:  Fredrik Nordin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!