071217-suzuki-wrc-2008

P-G Andersson och Toni Gardemeister kör Suzuki i WRC nästa år

Juniorvärldsmästaren P-G Andersson och rutinerade WRC-föraren Toni Gardemeister är de två förare som kör Suzuki SX4 WRC i rally-VM 2008. Suzukis färger ska alltså försvaras av denna svensk/finska duo.

Den skandinaviska duon är egentligen en kvartett om man räknar in kartläsarna, vilket man självklart ska göra. P-G Andersson ska assisteras av Jonas Andersson medan Toni Gardemeister har Tomi Tuominen bredvid sig i de nya WRC-bilarna från Suzuki - SX4.

 

– Toni är en av världens bästa rallyförare med bred erfarenhet av rally på grus, asfalt, snö och is, men är dessutom en superb testförare. Och med P-G, den förste och ende som vunnit junior-VM i rally två gånger, så fortsätter ett nära och mycket framgångsrikt samarbete, säger Nobuhiro ”Monster” Tajima, president för Suzuki Sport och chef för Suzuki World Rally team.

– Tillsammans med deras co-drivers Tomi och Jonas utgör de ett mycket starkt team som möjliggör för oss att forcera utvecklingen av bilen och lyfta upp SX4 WRC till nästa utvecklingssteg.

 

– Det känns mycket bra att arbeta med ett nytt märke i WRC, säger Toni Gardemeister. Suzuki har ett fint team och jag är glad över att få vara en del i projektet. Vi kommer att få arbeta mycket hårt tillsammans men vi kommer också att bli framgångsrika. 

 

För P-G Andersson innebär WRC-styrningen att ett av hans mål uppnåtts och att hans starka insatser och lojala arbete med Suzuki givit rejäl utdelning. 

 

– Jag ser verkligen fram emot att jobba för Suzukis VM-team. Det kommer att bli mitt första år i WRC så det finns en hel del att lära, säger P-G Andersson. Jag har tillhört Suzuki-familjen i fyra års tid nu och har en bra känsla för märkets och teamets kapacitet. 

 

Ännu har P-G inte kört den nya SX4 WRC-bilen, men nästa vecka gör han det i testerna inför Monte Carlo-rallyt. 

 

– Det är något jag verkligen ser fram emot. Jag är mycket nyfiken på SX4:an.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!