Foto: Tony Welam

P-G Andersson tillbaka i motorsporten – igen!

Värmlänningen Per-Gunnar ”P-G” Andersson har åkt berg och dalbana inom motorsporten i många år. Nu får han en ny chans att bli världsmästare.

P-G blev dubbel juniorvärldsmästare i rally men det ledde aldrig riktigt till de stora chanserna i rally-VM. Han har gjort flera inhopp, en del lyckade, andra mindre, men har på något sätt alltid kommit tillbaka.

Nu, när det såg som mörkast ut, kom ett samtal från Boliden där Jan Marklund driver Marklund Motorsport i rallycross-VM. Frågan var enkel: Vill du vinna rallycross-VM i vår Volkswagen Polo i år?

Svaret var ett rungande ja och P-G Andersson ersätter Anton Marklund som i stället kommer att köra för Mattias Ekströms Audi i samma kategori.

Det innebär ytterligare en svensk kandidat till det andra officiella VM-guldet i rallycross och P-G går aldrig att räkna bort.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!