Pallplats för WestCoast Racing i TCR

Gianni Morbidelli avslutade TCR-premiärhelgen starkt med en pallplats i den andra och sista tävlingen efter en omkörning i absolut sista kurvan på sista varvet.

Segrade gjorde SEAT-föraren Jordi Gené som ledde tävlingen från start till mål framför Pepe Oriola, även han bakom ratten på en SEAT, på andra plats.

WestCost Racing-föraren Morbidelli försökte ta sig förbi Oriola till andraplatsen, men gjorde ett misstag som gjorde att Andrea Belicchi smet förbi till tredjeplatsen. Men italienaren kämpade tillbaka och kastade sin Honda Civic på insidan av Belicchi i sista kurvan på sista varvet och säkrade WestCoast Racings första TCR-pallplats någonsin.

För dansken Michel Nykjaer var andra tävlingen inget att skriva hem om efter att han bröt på första varvet. Nykjaer kolliderade med Lorenzo Veglia i kurva tre och tvingades bryta direkt på grund av skadorna på bilen.

TCR fortsätter om två veckor i Shanghai.

Resultat – Topp 5

1 Jordi Gené SEAT León 10 varv

2 Pepe Oriola SEAT León +0.752

3 Gianni Morbidelli Honda Civic +2.366

4 Stefano Comini SEAT León +2.594

5 Andrea Belicchi SEAT León +3.570

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!