090108-flodin rally-vm

Patrik Flodin klar för rally-VM

Patrik Flodin kör hela VM-serien i Grupp N med ryska URT-teamet (Uspenskiy Rally Tecnica). Debuttävlingen blir Rally Norway i februari.

Två gånger tidigare har Patrik Flodin kört för URT. Han vann finaltävlingen i ryska mästerskapet och fick därigenom en start i Rally Wales. Även där kammade teamet hem en seger och i år utökar man samarbetet till hela Grupp N-säsongen.

– Det känns verkligen bra, säger Patrik. URT är mycket seriösa och professionella. Inför starten i Norge, kommer vi att få genomföra ett test i Ryssland och även köra debuttävlingen i ryska mästerskapet. Allt för att hela teamet ska vara så väl förberedda inför starten i VM-premiären. Norge är ju en tävling som det krävs lite extra av oss skandinaver i. Bilen är en Subaru N14 och är i princip densamma från VM-finalen i Wales.

– Under året kommer den att uppdateras när det blir lite nya delar inklassade. Det kommer förhoppningsvis att ge bilen mer effekt, säger Patrik och ser fram emot 2009-års säsong. Co-driver blir Göran Bergsten.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!