Foto: Grzesiek Roslon

Patrik Flodin kör WRC i Tyska Rallyt

När Tyska VM-rallyt, eller ADAC Rallye Deutschland som det officiellt heter, drar igång till helgen kommer Patrik Flodin stå på startlinjen i kungaklassen WRC. Tillsammans med kartläsaren Göran Bergsten gör de nu premiär i en Mini WRC.

Det har blivit några år sedan sist vi hade en varaktig svensk WRC-sits. Patrik Flodin får dock sägas vara en av de som ligger närmast, med flera segrar i VM för Grupp N-bilar (PWRC) och för tillfället en tredjeplats i sammandraget. I kommande helgens VM-deltävling i Tyskland gör han också – tillsammans med kartläsaren Göran Bergsten – sin WRC-debut i VM-sammanhang, bakom ratten på en Mini Cooper Countryman WRC. Dessutom är rallyt ett asfaltsrally, vilket kanske inte är ett favoritunderlag med svenska mått mätt.

Det är det italienska teamet Grifone som står bakom satsningen och Flodin har redan kört bilen, fast i Super 2000-utförande, i VM-rallyt på Sardinien tidigare i år. Förutom det helsvenska ekipaget är 19 andra WRC-bilar anmälda till Rally Tyskland, och vi hittar även svenskt på bisittarposition till norrmannen Mads Östberg, i form av kartläsare Jonas Andersson. Sex Mini-ekipage kommer till start, i övrigt utgörs startfältet i WRC-klassen av fem Citroën och nio Ford. 

Fler svenska framträdanden hittar vi dock i de lägre klasserna, med Patrik Ottosson i en Citroën C2 i SWRC samt Victor Henriksson och Fredrik Åhlin i WRC Academy. Totalt är 88 ekipage anmälda till rallyt som startar på fredag. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!