Patrik Sandell blir fabriksförare för Subaru

Jämtlänningen Patrik Sandell har en lång och brokig motorsportkarriär bakom sig. Nu verkar den ge frukt på allvar. Han blir i år fabriksförare för Subaru USA i det amerikanska GRC-mästerskapet i rallycross.

Sandell började som rallyförare och tog hand om junior-VM titeln 2006. Han har vunnit fler mästerskap men det har liksom inte räckt till att hamna i den absoluta toppen.

2013 tog han steget över till amerikansk rallycross och har sedan dess tagit tre segrar och varit på prispallen elva gånger. De gångerna i en Ford Fiesta.

Nu blir det alltså Subaru och svensken kommer att köra i par med Chris Atkinson som tidigare ingått i Subarus rally-VM satsning.

Subaru har inget officiellt fabriksteam men man kan säga att Subaru Rally Team USA är så nära det kan bli. Utöver rallycrossen kör de två bilar i amerikanska rallymästerskapet, där med Travis Pastrana och David Higgins.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!