Patrik Sandell går från rally till rallycross

Den tidigare juniorvärldsmästaren Patrik Sandell går från rally till rallycross och kör full säsong i Global Rallycross Championship.

Fler och fler förare går till rallycross och den senaste i raden blir alltså Patrik Sandell som kommer att köra en Ford Fiesta för Olsbergs MSE som har support från amerikanska Ford.

Förare i Olsbergs MSE har vunnit mästerskapet de två senaste åren.

Global Rallycross Championship består av nio tävlingar totalt, varav två körs i Europa, en i Brasilien, och de övriga sex i USA. Fyra av dessa körs tillsammans med X Games och minst en tillsammans med NASCAR, vilket hjälpt till att boosta sporten, inte minst i USA.

Patriks debut blir i Foz do Iguaçu i Brasilien 21 april där även en annan svensk, Anton Marklund, kommer att deltaga.

För att förbereda sig har Patrik Sandell ägnat vintern på att studera både konkurrenter och sporten i sig, och trots att han inte har kört ett enda race känner han sig väl förberedd.

– Det blir ju nytt med man mot man-körning för mig. De rallyförare som tagit klivet före mig har ju lyckats rätt bra, så jag hoppas det ska funka för mig också. I början får jag väl framförallt satsa på att vara med bra i starten och sedan kunna köra om det, säger Patrik Sandell.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer