080111-patrik-sandell

Patrik Sandell kör VM-serien för Peugeot

De tidigare juniorvärldsmästarna i rally, Patrik Sandell och Emil Axelsson, är anmälda till VM 2008 i en Peugeot Super 2000. Tillsammans med Peugeot Sport Sverige blir de därmed först i världen att köra hela VM-säsongen i en Super 2000-bil.

Strax innan anmälningstiden till Svenska Rallyt gick ut, lämnade Patrik Sandell in sin anmälan. Men utan att berätta med vilket bilmärke. 

Nu avslöjas det att det är Peugeot det handlar om. Och det rör sig om mer än bara ett tillfälligt samarbete inför VM-deltävlingen på hemmaplan. Som första team någonsin kommer man att köra hela VM-serien i en Super 2000-bil.

Super 2000-bilarna tävlar i dag i den så kallade Grupp N-klassen, eller Production World Rally Championship (PWRC), som är klassens riktiga namn. I framtiden räknar dock FIA med att de ska ersätta dagens WRC-bilar i VM-serien. De nya bilarna är betydligt billigare att tillverka, men framförallt räknar man med att driftskostnaderna kommer att minska dramatiskt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!