080916-patrik-sandell-vm

Patrik Sandell slåss om VM-sits i rally

FIA och Pirelli ger två unga europeiska förare chansen att köra sex VM-deltävlingar i Rally-PWRC. Totalt 18 förare kommer att slåss om de åtråvärda platserna under en "Shoot out" i Österrike senare i höst. Nominerade från Sverige är Patrik Sandell och Emil Axelsson.

I praktiken handlar det om att Pirelli ställer två bilar till förfogande nästa år. Samtliga 18 länder i Europa som arrangerar VM- eller EM-tävlingar får nominera varsin förare. Svenska Bilsportförbundet har bestämt att nominera Patrik Sandell och hans kartläsare Emil Axelsson.

 

– Vi har flera förare som håller en hög nivå, men när vi sneglar på hur de övriga länderna gjort sina uttagningar ser vi att många har valt förare med internationell erfarenhet. Och det fick bli avgörande till Patrik och Emils fördel. De har ju internationell rutin och ett antal mil i kroppen som ingen av de andra kommer i närheten av, säger Anders Dawidson, förbundskapten.

Patrik Sandell har redan i år tävlat i PWRC men också i juniorklassen och har haft ett mastigt program men också skaffat sig mycket erfarenhet som nu kan betala sig.

 

Uttagningen äger rum i Friestadt, Österrike, den 23-25 oktober. Det som fäller avgörandet är en grussträcka, en asfaltssträcka och hur föraren uppträder inför en jury.

 

De två förare som får chansen får sedan köra sex VM-deltävlingar med en Grupp N-bil eller Super 2000-bil som ställs till deras förfogande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr