Patrik Sandell till WRC med Mini

Förste föraren ut i Sweden World Rally Team blir förre juniorvärldsmästaren Patrik Sandell som kommer att köra utvalda WRC-tävlingar under 2012 i en Mini, med premiär i Svenska Rallyt. Det är dock oklart hur många tävlingar det blir och hur stora resurser teamet egentligen har.

Sweden World Rally Team är en långsiktig elitsatsning med målet att hjälpa svenska rallyförare upp i världstoppen. Bakom satsningen stårnågra av landets största rallyprofiler: Björn Waldegård, Stig Blomqvist, Thomas Rådström, Jan Pettersson, Leif Asterhag och Staffan Parmander. Tillsammans har de hundratals VM-starter, delsegrar och VM-titlar på meritlistan.

Teamet kommer att fokusera på en förare åt gången, som man sedan följer under tre år. Den förste föraren som teamet väljer att satsa på är den tidigare juniorvärldsmästaren Patrik Sandell.

– Det här är en helt fantastisk möjlighet. Att alla mina idoler sedan jag var liten går samman för att stötta mig känns rätt otroligt. Jag tror att det här är pusselbiten som behövs för att jag ska kunna ta sista steget in i den absoluta hetluften i rally-VM, säger Patrik Sandell.

Sandell kommer att få köra en fabrikspreppad Mini John Cooper Works WRC, driven av engelska Prodrive. Precis som Richard Göransson med andra ord men det är två helt skilda satsningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!