061204_sandell Foto: Tony Welam

Patrik Sandell världsmästare i rally!

Efter en ovanligt dramatisk avslutning blev Patrik Sandell, Renault, juniorvärldsmästare i rally. Han åkte över mållinjen på släpvagn!

Både Patrik Sandell och PG Andersson, Suzuki, hade chansen att bli VM-segrare när finalen i rallymästerskapet kördes i Storbritannien. Båda körde av på näst sista sträckan! Sandell fick dock sin bil bärgad och kunde föra den till slutmålet. På trailer, och bärgade därmed de poäng som krävdes för att bli världsmästare. Detta är tillåtet på grund av de "superrally"-regler som används och gör det möjligt för en förare att fortsätta även om han brutit. 

Sandell klassades som femma i tävlingen. PG Andersson blev trea totalt i JVM. Totalt segrade Marcus Grönholm, Ford, som därmed slutade tvåa i VM, bara en poäng efter segraren Sebastién Loeb, Citroên. 

I Grupp N blev Patrik Flodin tvåa och Oscar Svedlund trea. Segrade gjorde Anton Alén, son till förre storstjärnan Markku Alén. Topptrion körde alla Subaru Impreza.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!