Paul Di Resta Foto: DTM

Paul Di Resta återvänder till DTM med Mercedes

Mattias Ekström kommer få motstånd från en tidigare Formel 1-förare i årets DTM-säsong då Paul Di Resta återvänder till mästerskapet med Mercedes.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka i DTM och träffa så många vänner igen, säger Di Resta.

Skotten lämnade DTM efter 2010-säsongen då han tog titeln och började köra för Force India i Formel 1 2011.

– Paul Di Resta har varit en del av Mercedes-familjen i många år och vi är väldigt glada att han återvänder för att ytterligare stärka vår DTM-uppställning. Paul har lärt sig mycket under de senaste åren i F1 och tillsammans med Gary Paffett har vi nu två erfarna förare i teamet som redan vunnit DTM, säger Toto Wolff, chef för Mercedes Motorsport.

Di Resta började tävla i DTM 2007 med Mercedes och blev snabbt en toppförare. Han slutade på femte plats totalt i sin första säsong, tvåa 2008, trea 2009 och tog slutligen titeln 2010.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med alla på Mercedes i DTM och att bli del av en ny mästerskapsutmaning. Mycket har ändrat sig sedan jag körde mitt sista DTM-lopp i Shanghai 2010 med nya bilar, nya regler och en tredje tillverkare. Men inget har ändrat sig vad gäller min hunger efter framgång, säger Di Resta.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!