Paul Tracy rasar mot Champ Car

Paul Tracy anklagar arrangörerna av helgens lopp på Surfers Paradise för att ha fixat tävlingen så att en bil från Team Australia skulle hamna på prispallen.

Den frispråkige kanadensaren tvingades släppa förbi sig två förare i slutet av loppet. Detta sedan han kört om under gul flagg och senare missat ett omkörningsförsök och genat över en chickan, dock utan att ha tjänat någon placering på det. 

- Den andra bestraffningen kom bara för att arrangörerna ville ha Alex Taglianis Team Australia-bil på prispallen; Jag är riktigt förbannad på hur det hela har skötts. Det här var mitt race och de tog det ifrån mig. 

Nelson Philippe kunde köra hem sin första seger tätt följd av Mario Dominguez. Nyss fyllda 20 åringen Philippe är den yngste förare som vunnit ett Champ Car race under alla de 98 år som serien funnits.  Det blev en stor fransk dag med Philippe som segrare i racet och med Sebastien Bourdais som klar mästare för tredje gången genom att flaggas av som åtta i racet .

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!