Foto: Autoweek

Penske Racing bekräftar V8 Supercars-start 2015

Volvo får hårt motstånd i V8 Supercars nästa år då Amerikanska racingiganterna Penske Racing bekräftar start med australiske NASCAR-föraren Marcos Ambrose bakom ratten. – Detta är en fantastisk möjlighet för mig att återvända hem till ett mästerskap som jag älskar och har varit väldigt framgångsrik i, säger Ambrose.

Teamet kommer att tävla med Ford Falcon-bilar i ett samarbete med Dick Jonson Racing i mästerskapet nästa år.

– Vi tror på att bygga vår verksamhet genom racing och framgångar på banan. Med våra nya affärer i Australien så är det naturligt att visa våra varumärken genom V8 Supercars. Möjligheten att arbeta med Dick Johnson Racing och Marcos Ambrose övertygade oss om att gå vidare, säger Roger Penske.

Penske Racing tävlar i NASCAR och Indy Car för närvarande med över 400 segrar och 26 titlar i bagaget. Ambrose har tävlat i NASCAR sedan 2007 och körde innan dess i V8 Supercars med två titlar, 2003 och 2004, samt 28 segrar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet