071218-peugeot-stcc-2008

Peugeot satsar vidare i STCC

Peugeot är den senaste bilimportören att gå ut med sin STCC-satsning för 2008. Johan Sturesson fortsätter att ratta franskt och gör det med en nybyggd 308.

Volvo, Honda, Seat och BMW-teamen Flash Engineering/West Coast Racing har alla deklarerat att de fortsätter satsa på STCC till kommande säsong och nu gör Peugeot detsamma. Johan Stureson och teamet IPS har julen räddad, de kan börja bygga på en helt ny Peugeot 308 som bör passa bättre i STCC än den större 407 han kört i år. Stureson hade hoppats på att få driva två bilar i teamet men om detta nämns inget. STCC sänds direkt i SVT under 2008 och planerna för ett stadsrace i Göteborg är i full gång. Däremot blir det ingen Peugeot Spider Cup nästa säsong. Den officiella orsaken enligt Peugeot är att Svenska Bilsportförbundet ändrat spelreglerna. Svenska förare skulle inte få tillgodoräkna sig de poäng de tog i danska tävlingar i mästerskapet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!