060821_pg

PG Andersson åter i JVM-ledning

Per-Gunnar "PG" Andersson är åter i ledning i rallyns junior-VM. Efter helgens rally i Finland, där han slutade tvåa, leder han med en poäng före Patrik Sandell.

Det blev en otroligt jämn helg för juniorförarna. PG, Guy Wilks, Urmo Aava och Kris Meeke har haft sekundtäta strider på i stort sett varje sträcka men det blev till slut britten Wilks som drog längsta strået och segrade i klassen.

Urmo Aava uteslöts på grund av felaktiga underkläder(!) och Kris Meeke skadade bilen i ett av de berömda finska hoppen. Det lämnade bara PG och Wilks kvar i toppen men PG drabbades av punktering och tvingades vika ner sig.

Patrik Sandell ledde mästerskapet innan helgens tävling men blev inte bättre än sjua och fick då se sig passerad av landsmannen PG Andersson. Andersson leder allts på 29 poäng före Sandell som har 28. Det återstår två tävlingar av årets JVM och med två svenskar i topp ser det ut som att vi får en juniorvärldsmästare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!