PG Andersson i VM-ledning

Per-Gunnar ”PG” Andersson är i ledning i S2000-klassen (PWRC) i rally-VM. Detta sedan han segrade i klassen, elva totalt, i sin Proton i det finska VM-rallyt.

Främste utmanaren Craig Breen ledde inför de två sista sträckorna men rullade runt framlänges och tvingades bryta. Resultatet innebär nu att PG leder med sex poäng och har stora chanser att stå som världsmästare i PWRC när säsongen är slut. Det återstår tre deltävlingar och även om varken Frankrike eller Spanien står i PG:s kalender vore det ju urbota dumt av Proton att inte låta honom köra. Nästa deltävling är RAC-rallyt, England, i mitten av september. Där är PG anmäld.

 Pontus Tidemand slutade tvåa i FIA Academy, vilket är att klassas som junior-VM, där alla kör Ford Fiesta. Den andre svensken i klassen, Fredrik Åhlin, rullade kraftigt i inledningen vilket nu kunnat se här tidigare.

 Totalt var det, förstås, Sébastien Loeb, som segrade i Rally Finland, före teamkamraten Mikko Hirvonen. Fransmannen Loeb är på god väg mot sin nionde raka världsmästartitel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!