061016_pg

PG Andersson utesluten efter seger

PG Andersson kan vara juniorvärldsmästare i rally. Efter segern i Turkiska rallyt trodde han att mästerskapet var säkrat men då kom chockbeskedet: Du är utesluten.

En förvånad PG Andersson med Suzuki-teamet i ryggen fick beskedet att han uteslutits efter att ha använt otillåten hjälp av en mekaniker men Andersson nekar till det.

- Det är en funktionär som ljuger! Han påstår att en mekaniker skruvat på bilen när han inte fått det men det är inte sant. Det var jag som gjorde mekanikerarbetet, ingen annan, säger en upprörd PG Andersson.

PG och hans kartläsare Jonas Andersson hade chansen att säkra titeln i helgens rally men trodde inte att de skulle göra det, rent teoretiskt hade sju förare chansen på titeln innan helgens rally. Men körde bra och gick mot sin tredje raka seger i Turkiska rallyt samtidigt som de värsta konkurrenterna inte var tillräckligt nära. Men så blev alltså inte fallet, i stället ges segern till estländaren Urmo Aava som nu har mästerskapsledning med en poäng före PG inför finalen i Wales 1-3 december.

Suzuki-teamet har överklagat beslutet om uteslutning men ledningen lär inte ändra sitt beslut eftersom de valt att gå på funktionärens linje när ord står mot ord. Beslut väntas senare i veckan.

I den stora klassen, WRC, tog Marcus Grönholm hand om segern och krympte avståndet till Sebastien Loeb som inte deltog på grund av skada. Andraplatsen tog Grönholms stallkompis, Mikko Hirvonen, hand om och det var finländarens bästa placering i karriären. Även trean Henning Solberg tog sin bästa placering i karriären.

Grönholm är nu 25 poäng efter Loeb med tre lopp och 30 poäng kvar att köra om. När Loeb kommer tillbaka är fortfarande oklart då han har en bruten arm men vi får hoppas att han inte uteblir så länge att Grönholm kan ta VM-titlen i Loebs frånvaro.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!