Philip Forsman mot Formel 3 i Asien

18-årige Philip Forsman har fått en inbjudan och ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Noel Thompson, som driver stallet Aran Racing,har erbjudit ynglingen att köra finalen i det asiatiska F3-mästerskapet som går på Bantangasbanan på Filippinerna 4-5 november.

Batangasbanan, som ligger ca.2,5 timme från Manila med bil, ute vid kusten, är Filippinernas första permanenta racerbana, den byggdes 1996. Den har nyligen förlängts till 3,5km och är mycket teknisk med många knixiga kurvor. 

Längsta raksträckan mäter 650m och banbredden varierar mellan 12-15m. 

Batangas är också namnet på provinsen som anses vara den mest progressiva på Filippinerna. I själva staden med samma namn bor 211.606 personer och den har en internationell hamn som fungerar som ett alternativ till Manila. Det stora fritidsintresset i Batangas är scuba diving med centrum i Balayan Bay och Nasugbu, berättar Philip. 

Hur kunde du få detta erbjudande? 

- Det var så att Noel Thompson ombads av arrangörerna av den asiatiska F3-serien att hitta en ung kartförare från Europa som kunde köra en tävling i den asiatiska F3-serien för att visa hur intressant den är, både tävlingsmässigt och ekonomiskt. Valet föll på mig, säger Philip glatt. 

Men det måste väl ändå kosta skjortan? 

- Jag har fått en kanondeal! Jag behöver bara ta mig dit och hem, hotell är billigt och teamet sköter alla transporter. Sen måste jag försäkra tävlingsbilen. Det blir faktiskt den tyngsta biten men också en nödvändighet. 

Arrangörerna har väl en baktanke? 

- Ja, det är klart. Man vill intressera europeer att köra Asian F3 Championship för att på så sätt höja statusen på mästerskapet. 

Funderar du på att köra serien 2007? 

- Det är för tidigt att säga. Jag vill köra den här tävlingen, sen får vi utvärdera och se hur landet ligger. Jag har ju bara kört några få Formel Renaulttävlingar i år så jag är verkligen en ”rookie” i de här sammanhangen. Siktet är inställt på att köra Formel Renault North European Cup nästa år som ger betydligt mer racing än den skandinaviska serien. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!