Foto: WestCoast Racing

Philip Forsman till WestCoast Racing i STCC-finalen

Philip Forsman kommer att köra en tredje BMW för WestCoast Racing i helgens STCC-final på Mantorp Park. "Jag har haft kontakt med Dick och WestCoast Racing sedan testet vi gjorde efter fjolårssäsongen och nu har vi äntligen lyckats få till det så jag kan köra finalen", säger Forsman.

25-åringen har testat två gånger för WestCoast Racing, med det senaste testet på Karlskoga-banan för ett par veckor sedan där han imponerade på stallchef Dick Jönsson-Wigroth.

– Det är viktigt att vi får in fler nya förare i STCC och jag är väldigt glad att vi kunde få till ett inhopp för Philip i helgen. Han har gjort två tester för oss i nya bilen, dels ett i fjol och sen i Karlskoga och han har gjort ett väldigt bra jobb båda gångerna, säger Jönsson-Wigroth.

 Forsman har tidigare tävlat i formelbilar och senast i Porsche Carrera Cup Scandinavia där han slutade på andra plats totalt förra året.

 – Det viktigaste för mig är att visa att jag kan hänga med fartmässigt hela helgen och köra konkurrenskraftiga tider. Det är viktigare än enskilda resultat, jag kan inte förvänta mig att kliva in och vinna direkt i det här sammanhanget men jag vill visa att jag kan vara konkurrenskraftig. Jag kommer möta Sveriges bästa förare som alla kört mycket i den här bilen. Däremot har ingen ännu tävlat med nya bilen på Mantorp så det känns som ett bra tillfälle att göra debut på och jag gillar Mantorp som bana. Jag ser fram emot helgen och min STCC-debut! säger Forsman.

 Rykten har dessutom indikerat att WestCoast Racing kan komma att köra fyra bilar i finalen, med en eventuell comeback för Robin Rudholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!