Picko Troberg tillbaka till STCC

Motorsportprofilen Picko Troberg är tillbaka i STCC. Efter två års uppehåll har han för åttonde gången letat upp en talang som kör för honom i banracingens kungaklass.

Efter två års uppehåll är Picko Troberg tillbaka i STCC. Den 68-årige motorsportprofilen har tagit många talanger in i STCC, däribland Mattias Ekström och Fredrik Ekblom. Nu har han hittat en ny talang och en bil värd att satsa på. Talangen i fråga är 21-årige David Björk och han kommer att köra Calle Rosenblads fjolårsbil från WTCC. Det är en BMW 320i som var ett klart vinnande koncept förra året. Seger i STCC genom Richard Göransson och seger i WTCC genom Andy Priaulx. 

David Björk är från Kvicksund. Han hade en bra säsong förra året med en fjärdeplats i Formel Renault och total dominans i Radical. Nu tillhör både David och hans Formel Renault bil Picko Troberg Racing, man söker fortfarande en förare till Renaulten.

Picko Troberg har haft blandade resultat i STCC, men en totalseger har det blivit genom åren.

Så här ser hela listan ut:

1997: Tvåa med Mattias Ekström i en Volvo 850.

1998: Seger med Fredrik Ekblom i en BMW.

1999: Sjua med Thomas Schie i en Alfa Romeo.

2000: Fyra med Jens Edman i en Ford Mondeo.

2001: Sjua och 13: e med Mattias Andersson och Niklas Lovén i Vauxhall Vectra.

2002: Trea och sjua med Nicklas Karlsson och Jan Lindblom i Vauxhall Vectra.

2003: Elva och 14: e med Johan Stureson och Robin Rudholm i Seat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!