Pierre Gasly går till Red Bull

Den 22-årige fransmannen tar steget upp från juniorstallet för att köra med Max Verstappen när Daniel Ricciardo går till Renault.

Rotationen bland Formel 1-sitsarna fortsätter. Nu är det klart att fransmannen Pierre Gasly nästa år kör tillsammans med Max Verstappen hos Red Bull-stallet. Detta eftersom Daniel Ricciardo lämnar stallet för Renault vilket får som effekt att Carlos Sainz går från Renault till McLarenFernando Alonso bekräftat att han inte ska köra Formel 1 nästa år. Hängde du med?

Att Red Bull valt Pierry Gasly kommer inte som någon överraskning då han kört för ”junior-stallet” Toro Rosso sedan slutet av 2017 års säsong och ingått i Red Bulls program sedan 2013.

Pierre Gasly bästa Formel 1-resultat är en fjärdeplats under Bahrains Grand Prix i år. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Under det senaste F1-loppet, Ungerns Grand Prix, körde han in som sexa. Hans bästa resultat är en fjärdeplats under Bahrains Grand Prix tidigare i år och i sammadraget ligger han i dag på plats 13 med 26 poäng.

Pierry Gasly vann GP2-mästerskapet 2016 men har även gjort inhopp i Formel E där han slutade fyra och sjua under deltävlingarna i New York förra säsongen.

– Jag är verkligen glad! Att få nyheten under sommaruppehållet var det bästa tänkbara. Jag är exalterad men måste vara fokuserad på resten av denna säsong även om jag ser fram mot nästa, säger den 22-årige föraren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!