Pikes Peak uppskjutet

Organisatörerna bakom Pikes Peak skjuter upp backtävlingen på obestämd tid på grund av en snabbt spridande skogsbrand i närliggande Waldo Canyon.

Pikes Peak skulle ha startat den 8 juli, men på grund av att Colorado Springs brandkårer inte lyckats begränsa elden verkar det nu som att den 90:e upplagan av Pikes Peak blir försenad.

 Den oförutsägbara elden i kombination med den avstängda motorvägen fick Colorados skogsstyrelse att avråda från att köra i gång tävlingen. Än så länge finns inget konkret datum, utan organisatörerna nöjer sig med att det blir ”senare i sommar”, uppger Motor Authority.

 De som redan köpt biljetter kommer kunna använda dem även vid det senare datumet. I år blir den första tävlingen med en helt asfalterad bana, till skillnad från tidigare års varierade grus och asfaltssträckor. Fjolårets segrare Monster Tajima ställer i år upp med en elracer som du kan läsa mer om här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!