Foto: STCC

Planer för STCC-race på Skövde flygplats 2015

STCC-organisationen har inlett förhandlingar med Next Skövde för en potentiell tävling på flygplatsen i Skövde.

– Det här skulle passa med det gedigna motorintresse som finns i området. Det skulle samtidigt bli ett bra tillfälle att visa upp ännu en evenemangsarena som kommunen har i flygplatsen. Där finns redan så mycket gratis, säger Mats Olsson, vd för Next Skövde, till Skövde Nyheter.

Tävlingen i Skövde skulle bli den andra flygplatstävlingen för STCC efter introduktionen av Östersund Airport Race 2012.

– Vi började testa konceptet med en tävling utanför vanliga racerbanor i Göteborg 2008. Där kom det mycket ny publik med framförallt många kvinnor och barn vilket naturligtvis var roligt, säger Bob Huzell, vd för STCC.

Huzell säger att anledningen för intresset kring en tävling i Skövde beror på platsen i Sverige.

– Staden ligger bra till rent geografiskt. Vi har varit på flygplatsen och tittat. Där finns redan en bra infrastruktur med bland annat toaletter, parkeringsplatser, omklädningsrum och duschar samt att det är inhägnat, säger Huzell.

Medan STCC-tävlingarna som gått på anläggningar utanför traditionella racingbanor har varit populära vad gäller antalet åskådare har de ändå drabbats av finansiella problem. Östersund Airport Race och Tierp Arena har till exempel båda gjort rekonstruktion. Men Next Skövde hoppas att hitta en stabil finansiell grund.

– Ska det här bli verklighet måste man hitta ett lokalt partnernätverk med större investerare och föreningslivet. Vi får se över hur man fördelar intäkter och utgifter i ett sådant här projekt. Min förhoppning är att det ska kunna bli ett återkommande arrangemang, säger Olsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!