Foto: Mattias Persson Motorsport Publication

Poäng för Gustav Malja i Formel 2

Skåningen Gustav Malja säkrade sina första poäng i årets Formel 2-mästerskap med en sjätte och en sjunde plats vid deltävlingen i Barcelona.

Malja gick poänglös från första deltävlingen i Formel 2 (tidigare GP2) men vid supportracet till Formel 1-tävlingen i Spanien gick det bättre. I lördagens heat slutade Malja sjua och fick tack vare omvänd startordning därmed starta tvåa och i första startled i söndagens lopp.

Det var en placering han höll över halva tävlingen men sedan var hans däck trötta och konkurrenterna passerade i en strid ström. Malja slutade sexa i mål.

Nobuharu Matsushita, Japan, segrade men bara efter att ledande Nicholas Latifi, Kanada, åkt av med två varv kvar att köra.

Charles Leclerc, påläggskalv hos Ferrari i Formel 1, vann lördagens deltävling där alltså Malja slutade sjua efter att ha kört upp sig från en artonde startposition.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!