070515_polestar_stcc

Polestar Racings motorer granskade och godkända

Polestar Racing vann de två inledande loppen i årets STCC. Nu har deras motorer kontrollerats och godkänts till 100 procent.

Robert Dahlgren och Polestar Racing har vunnit de två inledande racen i årets STCC. Något överraskande, då de kör med etanol i tanken.

I veckan som gick så valde STCC att kontrollera Polestar Racings motorer genom att plocka isär dem till minsta beståndsdel.

- Vi har tagit isär hela motorn, kollat ventiler, kolvar, kammar och vevstakar bland annat. Vi ville se så att allt var enligt vad de klassat in och homologiserat, berättar STCC AB:s tekniske chef Johnny Haraldsson som utfört kontrollen.

Han berättar vidare att allt var i sin ordning med motorerna.

I tredje deltävlingen på Mantorp Park har Polestar Racing planer på att att köra med nya motorer som de själva har utvecklat från grunden.

Enligt källor har det dock uppstått tekniska problem vid motortester av dessa motorer, så det återstår att se om de använder dessa vid nästa race.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!