Polestar slog rekord på Ringen – i hemlighet

För ett år sedan slog Polestar rekord med gatlegala S60 Polestar på Nürburgrings nordslinga. Men eftersom resultaten från testerna vid rekordslagningen var så betydelsefulla, så kunde de inte avslöja vad de lyckats med – förrän nu.

Polestars bilar är ordentligt snabba både på racingbanan och på gatan. Så snabba att de slår rekord med bilar byggda för både det ena och det andra. För ett år sedan satte de, vad som skulle ha varit, ett nytt rekord för gatlegala fyradörrarssedaner med 7,51,11 på Nürburgrings nordslinga.

Men eftersom resultaten från testerna vid rekordslagningen var så betydelsefulla, framförallt för Cyan Racings WTCC-team, så kunde de då inte avslöja vad de lyckats med. I stället så väljer de att avslöja det nu, i samband med WTCC Race of Germany som gick förra helgen. Kruxet är bara att med de varvsiffror som gäller i dag, ett år senare, är det inte längre ett rekord...

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!