Foto: Andre Lavadinho

Pontus Tidemand dominerade igen

Pontus Tidemand dominerade JVM-klassen i rally när Portugal i helgen körde sin deltävling. I huvudklassen WRC blev det en ny seger för Sébastien Ogier i Volkswagen Polo.

Det var egentligen inget snack om vem som skulle vinna JVM där samtliga kör Ford Fiesta. Redan på andra sträckan gick Pontus Tidemand upp i ledning och i mål hade han två och en halv minut till närmaste konkurrent.

 För Sébastien Ogier i Volkswagen blev det den tredje raka segern i VM och han ser ut att kunna bli lika överlägsen som Sébastien Loeb varit tidigare. Ogier vann före Mikko Hirvonen i Citroën.

 P-G Andersson hade fått låna en Ford Fiesta för att köra i WRC 2 (före detta S2000) och var snabb direkt. Tyvärr lossade en mutter i bakvagnen och han tappade mycket tid. Därefter gick en ventil i motorn sönder och det var färdigåkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!