Pontus Tidemand lämnar Skodas rallyteam

Pontus Tidemand lämnar Skoda Motorsport efter fyra säsonger, men har inte offentliggjort vad hans planer är för framtiden.

Skoda skär ner sin rallysatsning till två bilar för 2019 och de har valt regerande WRC2-mästaren Jan Kopecky och unge finländaren Kalle Rovanpera som förare.

I en intervju på autosport.com säger Pontus Tidemand att han hade kunnat stanna hos Skoda (oklart i vilken roll) men säger att det hade blivit hans femte år och ska han någonsin komma in i WRC är det hög tid nu. Pontus Tidemand fyller 28 år i år.

Pontus Tidemand är den senaste svenska stjärnan som står utan styrning inför nästa säsong. Rallycrosstrion Mattias Ekström, Timmy Hansen och Kevin Hansen har inget klart för nästa säsong sedan Audi och Peugeot lagt ner sina satsningar på sporten som är i kraftig gungning. Lägger även Volkswagen ner är det troligen dödsstöten för rallycross-VM.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!