Foto: Christian Gustavsson

Pontus Tidemand svensk rallysprintmästare

Pontus Tidemand fortsätter att vara svensk rallysports frontfigur. I helgen tog han en förkrossande stor seger i sprint-SM i rally.

Förhållandena på lördagens SM-Sprint var knappast till deltagarnas fördel. Omslag i vädret gjorde vägen snömoddig, hal och gropig och det blev inte bara en kamp mot de andra ekipagen, det blev även en kamp mot underlaget. Pontus var snabbast i båda kvalheaten och toppade listan med de tio finalisterna i den fyrhjulsdrivna klassen. Med många bra förare i startfältet fanns det motstånd, men Pontus hade övertaget och la dessutom i en extra växel. Efter en rejäl uppvisning i de två finalåken segrade han med dryga 11 sekunder. Pontus tävlade i en privatägd Ford Fiesta WRC.

– Helt fantastiskt, säger Pontus. Även om inte sträckan var så lång blev det bra träning i svåra förhållanden, vilket kommer behövas inför VM i februari  då det förmodligen blir ännu tuffare. Men framförallt ger en sådan här dag en massa positiv energi att sätta in på kontot. Vi kommer leva på det ända tills startskottet går i Rally Sweden!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!