Pontus Tidemand tvåa i Akropolisrallyt

Pontus Tidemand blev tvåa i junior-VM-klassen i Akropolisrallyt och leder därmed fortfarande totalt.

Det hade kunnat blivit seger för Pontus Tidemand och hans kartläsare Ola Fløene om de inte redan på tävlingens första sträcka fått punktering och tvingades stanna och byta däck då sträckan var nästan fem mil lång. Detta kostade tre minuter.

Pontus nådde upp till andraplats efter segraren José Suvarez efter att ha tagit åtta sträcksegrar. Det skiljde en halv minut i mål. I JVM kör alla deltagare Ford Fiesta.

I huvudklassen WRC blev det ny seger för Volkswagen men denna gång genom finländaren Jari-Matti Latvala. Teamkamraten Sébastien Ogier fick problem redan på rallyts första sträcka och tappade mycket tid. Han blev inte bättre än tia i mål.

Dani Sordo, Citroën, blev tvåa. Hans team lade efter målgång in protest mot Volkswagen för att de haft två batterier i bilen. Denna avslogs dock då det andra batteriet inte var inkopplat och klassades som reservdel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!