060731_domarmiss

Porsche Carrera cup går mot sitt slut

I helgen avgörs årets Porsche Carrera Cup på Mantorp. Inför de två avslutande racen skiljer det bara tre poäng mellan ettan – Daniel Haglöf – och tvåa – Fredrik Ros. – Jag tror att vi båda har lika stor chans att vinna, det kommer att vara de små detaljerna som avgör, säger Daniel Haglöf.

Regerande mästaren Fredrik Ros och den tidigare STCC-chauffören Daniel Haglöf har duellerat i Carrera Cup hela säsongen. Inledningsvis handlade det mesta om Haglöf, efter fyra racinghelger hade Borlängeföraren plockat på sig sex segrar, en andra- och en tredjeplats. Många trodde då att cupen i princip redan var avgjord, men Fredrik Ros ville annat.

– Jag hade flyt i början av säsongen och tog fem raka segrar. Den senaste tiden har det dock gått lite knackigare, men det känns som att avslutningen nog ska kunna bli bra, säger Haglöf.

Sundsvallssonen Fredrik Ros inledde säsongen med en seger, men fick sedan vänta till det första racet i Norge (i slutet av juli) innan seger nummer två kom. Men efter det har det gått som en dans. Sex segrar – varav tre på de fyra senaste racen är imponerande siffror.

– Det känns som att jag har hittat flytet nu och jag kommer att göra allt för att ta hem segern på Mantorp, säger Fredrik Ros.

Cralle Lindholm är redan klar trea i mästerskapet, och Teknikens Värld-medarbetaren Edward Sandström gör i helgen ett gästspel i Carrera Cup.

Carrera Cup inför de två sista deltävlingarna:

1. Daniel Haglöf 122 poäng.

2. Fredrik Ros 119 poäng.

3. Cralle Lindholm 87 poäng.

4. Lars-Bertil Rantzow 55 poäng.

5. Carl Olov Carlsson 55 poäng.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!