Porsche Cayman blir banbilen GT4 Clubsport

Porsche presenterar tävlingsversion av Cayman GT4, här är GT4 Clubsport.

Under sommaren lanserade Porsche sin Cayman GT4, en värstingversion som hämtat chassidelar från 911 GT3 och motor från 911 Carrera S.

Under pågående bilsalong i Los Angeles visar Porsche upp en ännu värre version avsedd för bankörning.

Cayman GT4 Clubsport har bland annat hjulupphängning från 911 GT3 Cup, 12-stegs ställbart ABS-system och omarbetat antisladdsystem för att fungerar med racingdäck. Bromsarna är 380-millimeters stålskivor runt om med sexkolvsok fram och fyrkolvs bak.

Motorn är densamma 3,8-liters boxersexa som sitter i gatversionen av Cayman GT4. 385 hästkrafter skickas via en modifierad sexstegad dubbelkopplingslåda, och en differentialbroms avsedd för racing, till bakhjulen.

GT4 Clubsport väger in på 1 300 kg, alltså 40 kg lättare än vanliga GT4, då det är en tävlingsbil har den även stötbur, sexpunktsbälte och skalstolar i kolfiber. Som standard levereras bilen med 90-liters konventionell bränsletank, men som tillval erbjuds FT3-säkerhetstank på 70 eller 100 liter.Pris för Cayman GT4 Clubsport ligger på 111 000 euro plus moms.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!