Foto: twm1340

Porsche på väg tillbaka till Formel 1?

Det har tidigare ryktats att Volkswagenkoncernen och Porsche ska på väg tillbaka till Formel 1. Nu får ryktena ny kraft genom uppgifter till tyska Sport Bild, som hävdar att Volkswagen har varit i kontakt med Formel 1-stallet Sauber.

Rykten att Volkswagenkoncernen varit på väg att kliva in i Formel 1 har florerat till och från under de senaste åren. Nu har dessa rykten fått ny kraft, detta sedan en rapport i tyska Sport Bild gjort gällande att Volkswagenkoncernen ska äntra serien år 2015 – och att man varit i kontakt med Formel 1-stallet Sauber. 

Enligt tidigare rapporter ska Volkswagen-chefen Martin Winterkorn och Peter Sauber ha haft ett möte på bilsalongen i Genève tidigare i år, och enligt officiella hållningen ska detta varit allt. Enligt Sport Bild är dock inte så fallet. Enligt rapporten ska inte bara ett samarbete med Sauber (och då förmodligen på motorsidan) vara aktuellt, utan även utveckling av ett eget chassi, på längre sikt. Utvecklingen av motorer och tävlingsbilar ska i sådana fall hamna hos Porsches motorsportcenter i Weissach, där också Porsches Le Mans-bilar huserar.

Porsche har sedan tidigare varit involverade i Formel 1 i början av 1960-talet, och som motortillverkare under 1980-talet. Mellan 1984 och 1987 skördade Porsche-TAG-motoriserade McLaren-bilar två konstruktörstitlar, tre förartitlar och 25 Grand Prix-vinster. Senaste gången Porsche var involverat i Formel 1, som motorleverantör till Footwork-stallet i början av 1990-talet, gav dock knappast några större framgångar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!