Porsche visar upp sin senaste säkerhetsbil

Porsche 911 Turbo. Här har du den säkerhetsbil som ska hålla startfältet i schack under årets långlopp-serie.

Efter många år av Audi är det numera Porsche som kommer att ansvara för säkerhetsbilarna i WEC-serien (World Endurance Championship). Tillverkaren från Stuttgart har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av 2020-års säsong och utöver säkerhetsbilarna kommer Porsche även att ställa upp med alla övriga hjälpfordon, som sjukvårdstransporter med mera.

Säkerhetsbilen som Porsche nu visar upp är i stort sett en standard Porsche 911 Turbo utrustad med Sport Chrono-paket. Motorn är fortfarande en turbomatad boxersexa på 3,8 liter, 540 hästkrafter och 710 newtonmeter, och sprinten 0-100 kilometer timmen går på tre sekunder blankt. Toppfarten anges till 320 km/h.

Bland det som ändå särskiljer säkerhetsbilen från en vanlig 911 Turbo kan nämnas den obligatoriska ljusrampen på taket, de runda extraljusen i fronten, samt radioutrustningen invändigt. Bromsar och fjädring har också optimerats specifikt just för bankörning.

Den mattsvarta, exteriöra, kulören samt den röda stripningen är en blinkning till Porsches tävlingsbilar som går i samma färger.

Årets World Endurance Championship, WEC, startar för övrigt den 5 maj i år. Första banan att få besök av långloppsserien är klassiska Spa-Francorchamps i Belgien.

16-17 juni är det dags för det mest prestigefulla loppet – Le Mans 24 timmar på Circuit de la Sarthe

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!