Premiär även för rallycross-SM i helgen

Det är inte bara STCC som begår säsongspremiär på det ombyggda flygfältet i Skövde i helgen. Även rallycrossgängen i Supercar och Supercar Lites drar igång årets mästerskap.

De svenska elitförarna i rallycross satsar på VM och EM men det finns en hel del heta namn även på den svenska scenen, namn du inom något eller några år säkert kommer att se i just VM och EM.

Fjolårsmästaren Sebastian Eriksson får ses som storfavorit i huvudklassen Supercar. Namnen, men inte släkt, Kevin Eriksson kan dock utmana. Båda tävlar för Olsbergs MSE i Ford Fiesta.

Lukas Walfridsson, Renault Clio, kör i Skövde men har bara aviserat två tävlingar i mästerskapet och satsar på EM.

Intressant start gör Niclas Grönholm i en Ford Fiesta. Han kommer från Finland och pappa heter Markus. Nog sagt.

I talangklassen Supercar Lites står Kevin Hansen redo att försvara sin titel från i fjol. Han utmanas främst av Tobias Brink och Oliver Eriksson. Den sistnämnde är lillebror till Kevin Eriksson och det är deras pappa Andreas som står bakom alla Supercar Lites-bilar i hela världen.

SVT Play visar rallycrossen på söndag 10 maj med start klockan 14.40.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!