071122-alonso-renault

Problem mellan Alonso och Renault

Även om Renaults stallchef Flavio Briatore sagt att det är så gott som säkert (60 procents chans) att Fernando Alonso ska återvända till Renault verkar överenskommelsen nu stött på patrull.

Renault, upp till högsta chefen Carlos Ghosn, vill att Fernando Alonso ska skriva på för tre år. Om han inte vill det blir det inget kontrakt. Alonso vill bara ha ettårskontrakt eftersom Ferrari hägrar 2009. Enligt webbaserade nyhetsbyrån Agenzia Giornalistica Italia har Ghosn sagt att "Det är tre år eller inget alls". Spanska tidningsuppgifter uppger att Fernando Alonso tröttnat på Briatores press på att han ska skriva på. Samtidigt skrivs det också att Telefonica, som sponsrade Alonso och Renault under den senaste sejouren, i sin tur har blivit kyliga inför ett samarbete med Alonso tack vare det senaste årets turbulens. Vad återstår då för Fernando Alonso? Toyota har fyllt sitt team med Timo Glock. Ferrari är inte aktuellt 2008. Red Bull kan kanske ge Alonso vingar för nästa säsong. Fortsättning följer!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!