080110-prodrive-formel-1

Prodrives F1-planer nedlagda

Engelska Prodrive fick den tolfte platsen i Formel 1 till 2008 men sedan de stött på patrull har de nu lagt ner sina F1-ambitioner och satsar fullt ut på rally i stället.

Prodrive, under ledning av Dave Richards, hade tänkt sig att använda McLarens fjolårsbilar och i princip bli ett B-lag åt McLaren. Men sedan bland andra Frank Williams protesterat mot detta lades projektet på is. Och även om Prodrive höll färgen så långt fram som till november blir det nu inget av det, inte heller till 2009. Scuderia Toro Rosso och Super Aguri är också under luppen eftersom de använder sig av bilar från andra konstruktörer som visserligen modifierats, men i alla fall.

Prodrive koncentrerar sig nu på att föra tillbaka Subaru, och då även Petter Solberg, till toppen i rally-VM. Vem som kan tänkas vara intresserad av den sista platsen i F1-VM är oklart. Det ryktas ständigt om Audi men det förnekas lika envist varje gång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!