Putin stoppade DTM-kval – Ekström startar tvåa

Gårdagens DTM-kval i Moskva, Ryssland, kunde inte köras klart. Orsaken? Landets president Vladimir Putin. Resultatet? Dubbelt Audi, och vår egen Mattias Ekström startar tvåa.

Det blev ett märkligt kval i går inför DTM-mästerskapets deltävling i Moskva, Ryssland. Efter tre körda kvalpass kunde man nämligen inte köra något fjärde, Q4, eftersom att Rysslands president Vladimir Putin inom de närmaste två timmarna skulle passera över banan i sitt privata flygplan. Därför stängdes luftrummet över banan, vilket gjorde att tävlingens ambulanshelikopter inte skulle kunnat lyfta ifall en allvarlig olycka inträffat.

Resultatet av att Q4 uteblev var att kvaltiderna från Q3 i stället användes för att bestämma startordningen på gridden. Och det innebär dubbelt Audi i första startled, där Mike Rockenfeller startar först, med vår egen Mattias Ekström på andra startruta. Andra startled blev dubbelt BMW, med Augusto Farfus Jr och Bruno Spengler på tredje respektive fjärde plats.

Huruvida Mattias Ekström kan ta revansch efter den diskvalificerade segern förra gången, på Norisring, återstår att se till senare i dag. Men med en så framskjuten startposition kunde förutsättningarna vara sämre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet