Bilsportspelet

Racing blir familjenöje med nytt brädspel

För att öka kunskapen och intresset för bilmotorsport släpps nu brädspelet Bilsportspelet. Teknikens Värld finns givetvis med på spelplanen.

Bilsportspelet innehåller frågor om bland annat bil, trafik, miljö, svensk bilsporthistoria och svensk motorsport. Utvecklarna Kunskapsspelen och Svenska Bilsportsförbundet hoppas på att intresset för racing ska öka genom att spelarna får större kunskap om bilbranschen och bilsport.

– Att sprida kunskap om vår bilsporthistoria, från vår motorprins Prins Bertil till dagens talanger, som exempelvis Marcus Ericsson, ska blir otroligt inspirerande och är viktigt för svensk motorsport säger Carlos Lilja, som vill se racingen växa i Sverige.

Spelet kommer att lanseras i samband med Karlskoga Motorsportvecka i juni 2014. Distributionen sker via bensinstationer, bilreservdelsföretag och de 30-tal företag som engagerat sig i spelet. Teknikens Värld är ett av företagen som engagerat sig genom att bli samarbetspartner. Vi finns också med på spelplanen!

Bilsportspelet produceras på Algas fabriker i Sverige och kommer att kosta 389 kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!