Rally Sweden i TV? Världsintresset avgör – beslut på tisdag!

TV-produktionen av Rally Sweden 2012 har högsta prioritet på rallyts kansli i Karlstad. – Svenska Rallyt AB arbetar för fullt med att lösa finansieringen av en TV-sändning från Rally Sweden 9-12 februari, säger företagets VD Glenn Olsson.

Det var i fredags som internationell bilsportförbundet, FIA, meddelade att man inte lyckats knyta en ny promotor och TV-producent till rally-VM 2012. FIA överlät i samma stund TV-rättigheterna i mästerskapet till de enskilda tävlingarnas arrangörer. Ledningen för Rally Sweden har sedan dess jobbat intensivt med frågan. 

– Finska Filmworks, som producerat TV-sändningar från rally-VM i fem års tid, står redo att komma hit, men vi kan inte ta något beslut om produktionen förrän intäkterna är på en rimlig nivå kontra kostnaderna, säger Olsson, det innebär alltså hur många utländska tv-bolag som är villiga att ta kostnader.

Absolut deadline för beslutet är tisdagen den 7 februari kl 12.00 CET.

De tjänster/produktioner från Rally Sweden som enligt planen ska finnas tillgängliga för intresserade TV-bolag är:

• Nyheter varje dag, torsdag-söndag.

• Highligts 26 min, fredag-söndag.

• Sammandrag, 52 min, söndag.

Ja, vad ska man säga. Go for it Rally Sweden! Hoppas allt går i lås så vi får se världsstjärnorna dansa i snön. Inte minst Patrik Sandell och Richard Göransson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!