Rallycross får VM-status

Nästa år får svenskarna i rallycrossen ett VM-guld att köra om. Det finns bra chanser till en svensk världsmästare.

Nästa år får alltså rallycrossen VM-status, något som bara Formel 1 och rally har i bilsportsammanhang. Mästerskapet kommer att avgöras i en serie över elva eller tolv deltävlingar. Majoriteten av dessa kommer att köras i Europa men det blir även deltävlingar i Asien/Afrika och USA.

Det kommer ändock att bli en europamästare korad. Fem av de VM-tävlingar som körs i Europa kommer att räknas som EM. Men, de förare som kör hela VM-serien får inte tillgodoräkna sig EM-poäng.

Touringcar-klassen och Super1600 får fortsatt EM-status och kommer att köra utvalda tävlingar.

För svenskt vidkommande ser det bra ut vad gäller VM. Vi kan räkna med satsningar av såväl Timmy Hansen som Anton Marklund. Kanske även Peter Hedström och Stig-Olov Walfridsson.

Och frågan är hur Kristoffersson Motorsport och Olsbergs (Andréas Eriksson) ser på VM-serien. Båda dessa team har sagt att de kommer att delta i det nya STCC-mästerskapet i rallycross.

Slutgiltig tävlingskalender och regler presenteras i december.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!