070515_rallycross_em

Rallycross i London

Den 8-9 december körs det historisk Rallycross i England. I samband med mässan London Motorsport Show har en bana anlagts utanför, och en svensk är med i denna premiärtävling inne i London – nestorn Per Eklund.

Per Eklund blir ensam svensk när det körs en historisk rallycrosstävling den 8-9 december. Tävlingen arrangeras nämligen i centrala London!

I London har man tidigare haft Formel 1-uppvisning och det fanns planer på att köra en tävling i Hyde Park. Dessa skrinlades emellertid men nu blir det rallycross i stället i gamla hamnen, Docklands. Tävlingen körs i samband med London Motor Show 8-9 december.

Per Eklund matchas hårt av arrangörerna inför tävlingen där hans motstånd blir främst inhemskt även om några irländare också är med. Totalt ställer 20 förare upp.

Tävlingen i London körs med tre omgångar på lördagen, varav en i elljus. Den tredje och finalerna körs sedan på söndagen. 

Mässan äger rum i ExCel, Royal Victoria Dock i stadsdelen Docklands.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!